همانطور که می دانید چسب چوب مصارف و کاربردهای زیادی دارد و خیلی از ما ترجیح می دهیم که برای تعمیر بسیاری از خرابی ها یا ترمیم بعضی از شکافتگی ها از چسب چوب استفاده کنیم؛ اما جالب است بدانید که چسب چوب در کنار مزایایی که دارد، معایبی هم می تواند به همراه داشته باشد که در این قسمت قصد داریم راجع به مضرات چسب چوب برای پوست توضیحات کاملی دهیم.
چسب چوب ترکیبی از پلیمر و ترکیبات آلی می باشد که انعطاف پذیری زیادی هم دارد. در واقع بین مولکول های چسب حالت ارتجاعی را مشاهده می کنید که باعث می شود کیفیت چسب افزایش پیدا کند. این چسب ها معمولاً بدون بو هستند، شبیه به یک حلال مثل آب می باشند. قابلیت مخلوط شدن با رنگ های پلاستیک را هم دارند. ظاهر این چسب ها خمیری است که معمولاً رنگشان سفید روشن بوده و راه شناسایی آنها هم، همین رنگ سفید می باشد.
حتما می دانید که چسب چوب در کنار فوایدش، مضراتی هم دارد که دو مورد از مهم ترین آن ها شامل موارد زیر هستند:
چسب چوب ها چسب های قوی محسوب می شوند؛ اما ممکن است توسط خیلی از عوامل محیطی مثل جلبک، گلسنگ، مخمر، باکتری و خیلی دیگر از موجودات اینچنینی دچار تجزیه شوند. در نتیجه این یکی از معایب چسب چوب می باشد که حتی این تجزیه برای محیط زیست هم ضرر دارد و می توان از آن به عنوان مضرات چوب هم نام برد.
اگر بخواهیم از مضرات چسب چوب برای پوست صحبت کنیم، باید بگوییم که ممکن است ریختن این چسب ها روی پوست باعث شوند که حساسیت پوستی ایجاد شود و التهابات به وجود بیاید و در نتیجه زمانی که می خواهید با این چسب ها کار کنید، باید حواستان را جمع کنید.
پیشنهاد مطالعه: انواع چسب چوب بی رنگ
چسب چوب نقش مهمی در صنایع چوبی دارد. حال جدا از اینکه مضرات چسب چوب برای پوست وجود دارد؛ اما می توان گفت که فوایدی هم دارد. مهمترین استفاده و کاربرد آن در صنعت مبلمان های چوبی است. قسمتی از مبل ها که از چوب ساخته شده اند، ممکن است دچار آسیب شوند که با چسب چوب می توان این آسیب را از بین برد؛ البته کاربرد های دیگری هم برای این چسب ها وجود دارد، مثلاً از آنها در کارهای هنری هم استفاده می کنند.
از طرفی درست است که به آنها چسب چوب گفته می شود؛ اما فقط مربوط به صنایع چوب نیست؛ یعنی حتی برای قطعات گچی هم مورد استفاده قرار می گیرند که دوام خوبی را به قالب های گچی می دهند.
یکی از کاربردهای دیگر این چسب ها این است که از آن ها در ترمیم چوب های مصنوعی و در ورق های ام دی اف هم استفاده می کنند؛ اما نکته ای که باید توجه داشته باشید، این است که از آنها برای یونولیت استفاده نکنید، زیرا ترکیب این دو ماده با یکدیگر مضر است.
روش کار کردن با چسب چوب و جلوگیری از مضرات چسب چوب برای پوست این گونه است؛ در قسمتی که نیاز است تا درز یا منفذی را بپوشانید، از این چسب ها استفاده می کنید. معمولاً از یک برس یا براش چوب کوچک استفاده می کنند و چسب را روی آن ناحیه می زنند؛ همچنین می توانید اتصالات چوبی را هم با استفاده از این چسب ها به یکدیگر وصل کنید.
مقداری که باید از چسب استفاده کنید، بستگی به عمق درز و نوع اتصال دارد؛ البته نکته ای که باید به یاد داشته باشید، این است که به اندازه مناسبی از این چسب بردارید، زیرا اگر مقدار چسب زیاد باشد، کارتان تمیز از آب در نمی آید.
بعد از اینکه چسب را روی نقطه موردنظرتان اعمال کردید، باید مدت زمانی صبر کنید تا چسب به طور کامل خشک شود و اتصالات محکم گردد و به طور کامل بتوانید درز و منفذ را بپوشانید.
با توجه به همه توضیحات و اطلاعاتی که در مورد مضرات چسب چوب برای پوست پیدا کردید، همزمان باید تصمیم بگیرید که آیا به این چسب ها نیاز دارید یا خیر؛ که اگر تصمیم به استفاده از آنها داشتید، توصیه ما مراجعه به سایت دیجی چسب می باشد تا از آنجا بتوانید با کیفیت ترین چسب چوب را تهیه کنید.