به طور کلی، چسب های درزگیر، مواد شیمیایی هستند که از عبور مایعات و سایر مواد از سطوح و اتصالات مکانیکی جلوگیری می کنند. درزگیرها همچنین مسیر نشت هوا، ورود حشرات، گرد و غبار، صدا و گرما را مسدود می کنند. طیف گسترده ای از درزگیرها در بازار موجود است که ویژگی های آن ها متفاوت است. چسب درزگیر سیلیکون یکی از انواع چسب درزگیر است.
در این مقاله قصد داریم کاربردهای انواع چسب درزگیر سیلیکون را بررسی کنیم.
چسب های درزگیر معمولاً برای بستن دهانه و درزهای بین سطوح استفاده می شوند. در جایی که از مواد دیگری مانند بتن و ملات را نمی توان استفاده کرد، چسب های درزگیر استفاده می شوند.
همه ی چسب های درزگیر سه عملکرد اساسی زیر را انجام می دهند:
چسب درزگیر سیلیکون یک نوع درزگیر ضد آب، همه کاره و انعطاف پذیر با کاربردهای فراوان است.درزگیرهای سیلیکونی به دلیل انعطاف پذیری و دوام بیشتر نسبت به سایر انواع درزگیرها، کاربردهای بیشتری دارند.
درزگیر های سیلیکونی کاربرد گسترده ای در مصارف خانگی، صنعت ساخت و ساز، خودروسازی،ساخت آکواریوم و حتی قایق سازی دارند. بهترین نوع چسب درزگیر ضد آب، چسب درزگیر سیلیکون است.
درزگیرهای سیلیکونی معمولاً هنگام استفاده دارای قوام و ژل مانند هستند. سپس پس از خشک شدن در شرایط دما و رطوبت مناسب در طی یک دوره زمانی، به بافتی مستحکم تر و لاستیک مانند تبدیل می شوند.
از ویژگی های چسب های درزگیر سیلیکون موارد زیر را می توان برشمرد :
چسب درزگیر سیلیکون انواع مختلفی دارد که برخی از آن ها کاربردها و قابلیت های خاصی دارند. در این قسمت به معرفی تعدادی از انواع چسب درزگیر سیلیکون پر کاربرد می پردازیم.
این نوع درزگیر سیلیکونی در ترکیب خود نوعی قارچ کش دارد. استفاده از آن در سطوحی که همواره در معرض رطوبت و آب هستند، از رشد کپک و قارچ جلوگیری می کند. این نوع از چسب درزگیر سیلیکون بهترین نوع برای درزگیری و آب بندی درزها در سرویس بهداشتی و حمام ، اطراف وان و دوش است.
نوع دیگری از درزگیر های سیلیکونی، در گیر سیلیکون شیشه است.
این درزگیر سیلیکون چسبندگی بسیار خوبی به شیشه می دهد و بعد از خشک شدن کاملاً صاف می شود. در پانل های شیشه ای و آب بندی لبه شیشه در پنجره های UPVC و درها بسیار استفاده می شود.
این چسب درزگیر سیلیکون نوعی اپوکسی محکم است،که برای محیط هایی با دمای بالا مناسب است.
زیرا این چسب سیلیکون برای مقاومت در برابر دماهای بالا (معمولاً تا 260 درجه سانتیگراد، اما برای درجه حرارت 300 درجه سانتیگراد نیز موجود است) طراحی می شود. این چسب اغلب در تجهیزات برقی و صنعتی، چسباندن واشر خودرو، تجهیزات الکترونیکی ولتاژ بالا و آب بندی سیستم های گرمایشی و تهویه کاربرد دارد.
یکی از انواع چسب درزگیر سیلیکون که بسیار سخت است، چسب سیلیکون آکواریوم است. این چسب برای چسباندن و آب بندی شیشه در ساخت آکواریوم استفاده می شود. از چسب های درزگیر سیلیکون ساختمانی برای ساخت تنگ و آکواریوم ماهی استفاده نکنید.
این نوع درزگیر سیلیکونی کاملا بدون بو، خنثی و بدون اثر است. این نوع از درزگیر سیلیکونی در زمان گرفتن و خشک شدن از خود الکل آزاد می کند.
از ویژگی های آن چسبندگی بهتر برای موادی از جمله پلاستیک، شیشه، سنگ، سرب و آلومینیوم می توان اشاره کرد.
چسب درزگیر سیلیکون خنثی بهترین گزینه برای نصب آینه است که هیچ آسیبی را به جیوه وارد نمی کند.
این نوع درزگیر در مقایسه با انواع دیگر قیمت بالاتری دارد. علاوه بر این مدت زمان خشک شدن این چسب درزگیر بسته به ضخامت، دما و شرایط رطوبت یک تا پنج روز است.