چسب درزگیر سیلیکون از انواع چسب های درزگیر است، که در سطوح مختلف از جمله پلاستیک، فلز، شیشه، کاشی و سرامیک استفاده می شود.
این چسب ساختار شیمیایی مستحکمی دارد و در دسته مواد پلیمری قرار می گیرد. ترکیب چسب درزگیر سیلیکون اتم های سیلیکون و اکسیژن وجود دارد. همین ترکیب، باعث مقاومت در برابر آب و رطوبت میشود.
چسب سیلیکون حالتی ژله مانند دارد که به آن قدرت کشسانی و حالت کششی ویژه ای میبخشد. قدرت کشسانی و حالت کششی بالا از ویژگی های این چسب است. این ویژگی از چسب درزگیر سیلیکون از چسب های دیگر بسیار بیشتر است.
چسب درزگیر سیلیکون علاوه بر رطوبت در برابر تغییرات دما نیز بسیار مقاوم است. از آن جایی که چسب سیلیکون در برابر رطوبت مقاوم است، برای درزگیری منافذ اطراف سینک ظرفشویی بسیار مناسب است و شاید بهترین گزینه موجود بدین منظور باشد. این چسب در دماهای بسیار بالا و بسیار پایین قابلیت استفاده دارد.
چسب های درزگیر سیلیکون را ممکن است با نام های دیگری مانند درزگیر سیلیکونی یا چسب آکواریوم نیز بشناسید.
درزگیرهای سیلیکونی در انواع مختلف و حتی در رنگ های مختلف تولید و عرضه می شوند.
در این مقاله قصد داریم به موارد استفاده، کاربردها و ویژگی های چسب های درزگیر سیلیکون بپردازیم.
مطالب مشابه : چسب درزگیر ضد آب
این چسب درزگیر کاربردهای گسترده ای دارد و برای ایجاد اتصال و چسباندن سطوحی مانند فلز، شیشه، پلاستیک، حتی کاشی و سرامیک بسیار استفاده می شود. در موارد به خصوص چسب درزگیر سیلیکون در سطوحی مانند آلومینیوم، مس و استیل نیز استفاده می شود.
چسب های درزگیر سیلیکون کاربرد های بسیار زیادی دارند، که به برخی از آن ها اشاره می کنیم.
کاربردی ترین و بیشترین کاربردهای چسب درزگیر سیلیکون در کارهای مربوط به تعمیر و بازسازی در خانه است.
پر کردن و آب بندی ترک ها و شکاف های اطراف سینک ظرفشویی و سرویس بهداشتی از دیگر کاربردهای چسب درزگیر سیلیکون می باشد.
چسب درزگیر سیلیکونی ضدآب، برای پر کردن حفره ها و تمیز کردن شکاف ها و درزها استفاده می شود. درزگیر ضدآب پیوستگی بسیار خوبی را ایجاد کرده و از رشد قارچ ها نیز جلوگیری می کند. بعضی از چسب های درزگیر ضد آب در برابر قارچ ها و کپک ها مقاومت خوبی را ایجاد می کنند.
همچنین اگر پهنای درز یا حفره مورد نظر بین 5 تا 30 میلیمتر باشد، چسب درزگیر ضدآب بهترین گزینه است.
درزگیرهای سیلیکونی در پروژه های ساخت و ساز نیز کاربرد دارد.
از کاربردهای دیگر چسب درزگیر سیلیکون یا درزگیرهای سیلیکون، آب بندی کردن سطوح کاشی و سرامیک کارشده در کف می باشد. چسب درزگیر سیلیکون در کارهای مربوط به آب بندی شکاف ها و شیارهای حمام، دوش، پنجره، میز کار و سینک ظرف شویی کاربرد دارد. این چسب علاوه بر آب بندی، زیبایی ظاهر کار را نیز حفظ می کند و افزایش می دهد.
از این چسب برای آب بندی و عایق نمودن در و پنجره ها و چسباندن شیشه های دوجداره استفاده می شوند.
هنگام چسباندن آینه یا شیشه به سطوحی چون کاشی و دیوار نیز می توان از چسب سیلیکون استفاده نمود. آینه ها با استفاده از چسب سیلیکون در سرویس های بهداشتی و حمام نصب و چسبانده می شوند.
چسب آکواریوم یا چسب سیلیکون در ساخت آکواریوم های شیشه ای هم کاربردی است. چسب سیلیکون ورقه های شیشه ای را به راحتی بهم می چسباند و در برابر آب مقاومت بسیار خوبی دارد.
در خودروسازی نیز گاهی کاربردهای درزگیرهای سیلیکونی به چشم می خورد. درزگیرهای سیلیکونی در قسمت های مختلف خودرو و برای حفاظت از واشرهایی که تحت فشار و دمای بالای موتور هستند، مورد استفاده هستند.
چسب درزگیر مشخصه و ویژگی های منحصری دارد که کاربرد گسترده ی آن را توجیه می کنند. در این قسمت بعضی از ویژگی های چسب درزگیر سیلیکون را برشمرده ایم.